2015. október 30., péntek

Az Új Világ Istene - The Death Note

Hellóka emberkéék!!! :) 
Ma egy sorozatot, jobban mondva egy animét ajánlanék nektek, amit én nagyon imádok :)
Egész őszi szünetben ezen függtem. 



A Death Note

A sorozat arról szól, hogy főszereplőnk, a 17 éves Yagami Light, az egyik tanórán ülve, ahogy kinéz az ablakon, egy füzetet lát lepottyanni az égből. Szünetben kimegy és megnézi: Halállista. Használati utasítás: - akinek a nevét beleírják a naplóba, meghal.
              - az elmédben kell lennie annak az arca, akinek a nevét beírod. A hasonló nevűekre nem terjed ki a lista hatása
              - a halálok beírását követően van további 6 perc 40 másodperced, hogy elgondold a halál pontos körülményeit.
              - ha haláloknak nem írsz be semmit, az áldozatot szívinkfartus fogja elvinni. 

A fiú nem veszi komolyan a füzetet, azt hiszi valami rossz vicc. De valamiért- maga sem tudja miért- mégis hazaviszi a könyvecskét. Aztán otthon, ez nem hagyja nyugodni. Éppen nézi a tévét, ahol egy bűnözőt mutatnak be. Teszt gyanánt beírja a nevét a listába, és vár. A bűnöző negyven másodperc múlva szívinkfartusban meghal. A fiú nem hisz a szemének. 
Később kitalálja a tervét, miszerint: valakinek meg kell tisztítania a világot a bűntől, a bűnözőktől. Így a kezébe veszi az ügyet, és a halállista segítségével sorra ölni kezdi a bűnözőket. Mindegyiket szívinkfartussal. 
Csakhogy ez a sok hasonló haláleset feltűnik a rendőrségnek. Bár semmit sem tudnak kezdeni az ezzel (hiszen a halál oka teljesen természetesnek látszik), mégis gyilkosságra gyanakodnak. 
Segítségül kérik L-t, az első számú nyomozót, aki rengeteg ügyet oldott már meg, amikor a rendőrség tehetetlen volt. 
Light és L párharcáról szól ez az anime, hogy hogyan próbálják elkapni egymást úgy, hogy sosem látták egymást, és nem tudják ki lehet a másik. Mind a kettő egy zseni. Remek ötletekkel, fondorlatos húzásokkal próbálnak túljárni a másik eszén. Aztán csak tovább bonyolódik a helyzet...

,,Mihez kezdenél, ha élet és halál uraként kedved szerint dönthetnél mások sorsa felett? Eldobnád ezt a lehetőséget, amilyen gyorsan csak tudnád? Áthárítanád másra? Bosszút állnál azokon, akik ártottak neked? Vagy esetleg megpróbálnád a nagyobb jó érdekében felhasználni ezt a hatalmat? "

 ,,L és Light harca, ugyanakkor barátsága adja a történet vázát és erejét. Az elmék csatája ez, ami sokáig végtelennek tűnik, hiszen a két karakter bármennyire is különbözik (L a tipikus különc zseni, míg Light inkább a mindig higgadt jellem), észjárásuk nagyon is hasonló"

,, A lényeg, hogy valamelyik médiumon keresztül minél többen megismerkedjenek ezzel a különös mesével, ahol nincs se igazi hős, akinek teljes szívből szurkolhatnánk, vagy olyan ellenség, akinek a végét kívánnánk. Ebben rejlik a Death Note ereje: értékítéletet nem mond, azt nézőjétől várja el."

Ti mihez kezdenétek a halállistával? Várom a komikat!! Én.. hát én nem is tudom. Hátha adtok nekem pár jó ötletet!! :)
Belinkelem nektek az első részt, hátha kedvet kapott valaki. 


Remélem ez a cikk elnyerte a tetszéseteket és egy-két emberrel sikerült megismertetnem ezt a remek animét, ami véleményem szerint, tanulságos. Egyszerűen az alap darabok közé tartozik. 

Szerintetek Light valóban Isten volt-e, vagy csak egy egyszerű sorozatgyilkos?

~Áfonya

1 megjegyzés:

  1. szia, tudod én biztosan kipróbálnám, mint minden normális ember ugyanis nem honnék abban hogy valódi, de amint kiderülne hogy tényleg működik, biztos vagyok benne, hogy lemondanék róla,(meg különben sem szeretnék egy rémísztő árnyékot ami mindenhova követ, és kiráz tőle a hideg), a Lightra vonatkozó kérdést illetően, pedig, egyik sem, Isten volna? Istent mondok de csakis Halálistenről lehet szó! És hogy egyszerű sorozatgyilkos, szerintem egy egyszerű sorozat gyilkos, nem ekkora zseni, nem egy papírdarabbal öl, és legfőképp nem ennyi embert, mert amennyit Light a sorozat alatt meggyilkolt, azt legfeljebb egy atom robbanás tudja utánozni, de erről többet inkább nem nyilatkozom, mert meg kell mondjam igencsak Light párti vagyok, ezalatt nem azt kell érteni, hogy osztom a nézeteit, hanem egyszerűen csak szeretem a karakterét. És nagyon köszönöm az ajánlást, tényleg sorsfordító egy sorozat. Igérem hogy terjesztem majd az igét!

    VálaszTörlés